Industrijski park Zinat

Preduzeće ''VMN Krstić'' iz Kruševca je pokrenulo izgradnju industrijskog parka u okviru Privredno-radne zone ''Istok'' koja se naslanja na reku Rasinu u istočnom delu Kruševca.

Ideja za kreiranje industrijskog parka koji svojim korisnicima pruža unapređenu poslovnu infrastrukturu i odlične mogućnosti za započinjanje i razvoj poslovanja nastala je kroz na osnovu tridesetogodišnjeg iskustva u poslovanju preduzeća ''VMN Krstić'', koja je shvatila da je potrebno da se firme sa srodnim i komplementarnim delatnostima prostorno i funkcionalno umreže i na taj način unaprede svoje poslovanje.

Naša vizija je da Srbija bude re-industrijalizovana u skladu sa principima i ciljevima Agende Ujedinjenih nacija za održivi razvoj 2030, sa osloncem na inkluzivnu i održivu industrijalizaciju, uz odgovarajući značaj i ulogu specijalizovanih industrijskih parkova za sveukupni razvoj zajednice i smanjenje nezaposlenosti.

Naša misija je da izgradimo Industrijski park koji će biti finansiran od strane domaćih investitora, izgrađen po najaktuelnijim svetskim standardima, uz puno uvažavanje potreba poslovnog sektora kome je namenjen i potreba zajednice, pre svega kroz izgradnju socijalne i digitalne infrastrukture i očuvanje životne sredine.

U prvoj fazi razvoja industrijskog parka biće izgrađeno 20.000 kvadratnih metara poslovnog prostora na tri hektara zemljišta. Ovaj prostor biće namenjen prevashodno firmama koje se bave građevinskom delatnošću.

Planiramo da osnujemo privredno društvo koje će upravljati Industrijskim parkom i koordinisati razne aktivnosti u okviru samog parka, ali i izmedju firmi koje će u njegovom okviru poslovati.

Izgradićemo i dodatni poslovni prostor u kome će biti smeštene druge firme koje će stanarima pružati na jednom mestu komercijalne, bankarske, marketinške, knjigovodstvene usluge, usluge podrške u poslovanju, ugostiteljske i druge potrebne usluge.

Našim stanarima omogućićemo i prostorne resurse za održavanje poslovnih sastanaka, skupova, prezentacija i konferencija. Ponudićemo im i pomoć u rešavanju problema koje mogu da očekuju u budućem poslovanju.

Potrudićemo se da kroz osmišljenu promotivnu kampanju upoznamo stručnu ali i najširu javnost o prednostima poslovanja u okviru ovakvog modela unapređene poslovne infrastrukture koje treba da o samom Industrijskom parku.

Lokacija za industrijski park je odabrana iz više razloga – firma ''VMN Krstić'' na njoj posluje 25 godina i do sada je stekla odlična iskustva u poslovanju na toj lokaciji jer se nalazi u blizini važnih putnih pravaca koji povezuju Kruševac sa Beogradom i Vojvodinom, na istoku Bugarskom i Turskom, na jugu sa Kosovom i Metohijom i Grčkom, u regionu u kome se nalazi više velikih privrednih centara, sa funkcionalnim vezama sa čvorištima rečnog, železničkog i vazdušnog saobraćaja u okruženju.

Dodatnu vrednost ovoj lokaciji daju i izgradnja auto-puta Pojate-Preljina, gde je jedan od dva izlaza u blizini Kruševca planiran upravo u nivou Istočne obilaznice, a očekuje se u bližoj perspektivi početak izgradnje aerodroma ''Rosulje'' na samo dva kilometra od industrijskog parka.

Lokacija je već u potpunosti opremljena infrastrukturom koja je potrebna za funkcionisanje Industrijskog parka.

U narednim fazama planirano je dalje širenje Industrijskog parka, budući da Privredno-radna zone ‘’Istok’’ obuhvata ukupno 315.9 hektara zemljišta i ima potencijal za dalje širenje industrijskog parka.

Idejni tvorac projekta
Idejni tvorci projekta jesu mladi članovi zadruge Zinat željni dokazivanja koji su odlučili da ostanu u Srbiju i pokrenu sopstvene biznise.
Pratite nas